Chiny

Uitzicht op Chiny Chiny is het tweede kleinste stadje van België en heeft een rijke historie. In de 10e eeuw werd hier het graafschap Chiny gesticht. Vier eeuwen lang heersten de graven van Chiny over de kantons Florenville, Neufchâteau, Etalle, Virton, Montmédy en Carignan. In totaal 1412 dorpen met 246 hoofdplaatsen en 57 kastelen. In de 14e eeuw is het geïntegreerd met het Groothertogdom Luxemburg.
Van de historische grootsheid van Chiny is nu nog weinig terug te vinden. Waar eens het kasteel van Chiny stond is nu een restaurant (hotel Point de Vue ) met een prachtig uitzicht over de meander van de Semois waar Chiny aan gelegen is.

"Le pont Saint Nicolas" geeft toegang tot Chiny. Midden op de brug is er nog een steen met het oude stadswapen. Vanaf de brug is de middeleeuwse watermolen goed te zien: nu kunt u er genieten van een glas streekbier en wat kleine gerechten.
Aan de andere kant van het stadje, richting Florenville, bevindt zich de "Embarcadère". Daar vaart de platbodem af naar La Cuisine. De brug is een paar jaar geleden gedeeltelijk weggespoeld en provisorisch gerepareerd. Het restaurant en het terras daar zijn een heerlijke plaats om bij te komen.
Le pont Saint Nicolas